Otthoni edzés

Az otthoni edzés egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nem mindenkinek van lehetősége eljutni edzőterembe, illetve sokan jobban szeretnek otthon edzeni, ahol nem kell attól tartani, hogy valaki figyel. Ugyanakkor sokszor merül fel a kérdés, hogy vajon az otthoni edzés is hatékony-e vagy valódi eredményeket csak az edzőteremben lehet elérni? Egyáltalán lehet eredményt elérni az otthoni edzésekkel? A válasz, hogy igen, mindenképp!

Otthoni edzés

Az otthoni edzés előnyei

Vannak, akik azért nem jutnak el az edzőterembe, mert az messze van, mások viszont azért nem, mert egész egyszerűen nincs rá idejük. Ha hektikusak a mindennapok és a háztartás, gyerek mellett alig van időd, akkor az otthoni edzés jelenti számodra a megoldást. Csak előveszed a sportcipőt, átöltözöl és már kezdődhet is az edzés. Ezáltal megspórolhatod az edzőterem és az utazás díját, ráadásul nem csak pénzt, hanem időt is megtakarítasz. A jó hír, hogy ma már annak sincs semmi akadálya, hogy személyi edző segítségével edz otthon.

Mire lesz szükséged?

Leginkább némi helyre. Ha szükséges egy kicsit told odébb az asztalt, alakíts ki egy kis helyet, hogy a gyakorlatok végzése közben nehogy megüsd magad. Az edzőcipőt már fentebb is említettük. Sokan azt gondolják, hogy otthoni edzéshez felesleges cipőt húzni, hiszen a gyakorlatokat mezítláb és zokniban is el lehet végezni. Ez alapvetően igaz, viszont az ízületek számára nem tesz jót, ha cipő nélkül edzel. Ráadásul zokniban meg van az esélye, hogy esetleg elcsúszol, ami balesetveszélyes! Az ugrással járó gyakorlatok esetében az edzőcipő képes tompítani a becsapódást. Cipő nélkül ez a feladat a térdre hárul. Éppen ezért otthoni edzés során is húzz cipőt!

A helyen, egy jógamatracon, edzőruhán és egy edzőcipőn kívül szükséged lehet még:

Ha ezek nem állnak rendelkezésre, az sem jelent problémát, hiszen csupán sajáttestsúlyos edzésekkel is sokat lehet fejlődni, viszont néhány eszköz segítségével színesíthető az edzés.

Kérj személyre szabott árajánlatot!

Miből áll az otthoni edzés?

Az otthoni edzés esetében is, ahogy minden edzésen kötelező elem a bemelegítés és a nyújtás. Erről a két dologról sokan szeretnek megfeledkezni, holott ezek is az edzés részét képezik.

A bemelegítésnek köszönhetően nem kell attól tartanod, hogy lesérülsz. A levezetés, pontosabban nyújtás pedig azt a célt szolgálja, hogy test visszatérjen egyensúlyi állapotába, támogatja az edzést követő regenerációs folyamatokat, valamint csökkenti a sportsérülések kockázatát. A kettő között pedig a tényleges edzésmunka történik.

Akkor az otthoni edzés hatékony?

Ha odateszed magad és becsülettel végig csinálod az edzést, akkor igen és elég szép, látványos eredményeket lehet elérni általa. Természetesen fontos a fokozatosság és a rendszeresség, annak érdekében, hogy ne sérülj le és idővel szemmel láthatóak legyenek az eredmények. A közös munkának köszönhetően biztosítalak, hogy eredményt fog hozni az otthoni edzés!