Edzésterv kezdőknek

Egy kezdő számára különösen hasznos, ha van egy szakember, aki az edzés olykor rögös útján segíti, eligazítja. Sokan úgy vélik, hogy edzeni igazán egyszerű, azonban, amikor az elhatározás cselekvéssé válik, akkor a többség szembesül azzal, hogy mennyire nem könnyű hatékonyan edzeni. Ugyanis nem csupán az a fontos, hogy megvalósuljon az edzés, hanem az is, hogy hatékony legyen.

Edzésterv kezdőknek

Mi az a hatékony edzés és miért van rá szükséged?

Ha a cél, hogy jövő nyárra szégyenkezés nélkül, büszkén, bomba formában vonulj végig a strandon, anélkül, hogy takargatni kéne magad, akkor nem lesz elég, ha főzés vagy tv-zés során emelgeted a lábad vagy csinálsz pár fekvőtámaszt edzés címén. Az igazán hatékony edzés az, amelynek végén valóban elfáradsz és végig keményen dolgozol.

Ha közben van időd házi munkát végezni, más tevékenységekre koncentrálni, akkor az edzés nem hatékony, tehát nem fogsz fejlődni, legalábbis biztosan nem olyan tempóban, ahogy szeretnéd. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az otthoni edzéssel van probléma, hiszen otthon is lehet igazán hatékonyan edzeni és a konditeremben is lehet félgőzzel edzeni.

Ha edző segítségével edzel, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz alibi edzés, hanem kőkemény edzésre kerül sor minden alkalommal! Nincs lazsálás, hanem kemény munka az edzettségi szintednek és céljaidnak megfelelően! Cserébe jövő nyárra bomba formába kerülsz! Ne gondold, hogy te nem vagy sportos alkat! Könnyen azzá válhatsz, sőt biztosan meg fogod szeretni az edzéseket!

Kérj személyre szabott árajánlatot!

Most nincs kedvem edzeni?

Hideg van, most fáj a fejem, hétfőtől neki állok. Hétfő van? Akkor a következő hétfőtől!

A kifogásokat hosszan lehetne sorolni. Ha te is azok közé tartozol, akiknek nehézséget okoz belekezdeni valamibe, esetleg fenntartani a motivációt, akkor a személyi edző sokat segíthet! Természetesen a személyi edző nem tud helyetted edzeni, sőt az ágyból sem fog kihúzni, hogy elvigyen az edzőterembe. Amiben viszont segítséget kaphatsz, az az, hogy legyen melletted valaki, aki folyamatosan változatos, nem egyhangú edzéseket tart, figyelemmel kísérve, hogy a gyakorlatokat helyesen végezd el.

Sokak számára már az is motiváló, ha van valaki, akivel lehet edzeni. A kezdőlépést neked kell megtenni, az utat viszont együtt fogjuk végig járni!

Hogyan kezdünk neki?

Annak érdekében, hogy kiderüljön milyen edzettségi szinttel rendelkezel, milyen állapotban van a tested, először is egy állapotfelmérésre lesz szükség. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy az edzés testre szabható legyen. Ráadásul így azt is tudni fogjuk, hogy mi a kiinduló pont és azt is látni fogjuk, hogy például fél év múlva hova jutottál el. Lehet, hogy most nem megy a fekvőtámasz, azonban fél év elteltével fokozatosan meg fogsz annyira erősödni, hogy gond nélkül menjen és büszke lehess magadra!

Itt az ideje, hogy végre tegyél magadért és kirobbanó formába kerülj! Ráadásul az edzésnek köszönhetően nem csak jobb formába kerülsz, de csökken a megbetegedések esélye is és az önbizalmad is nőni fog!